Museumnacht in het Maagdenhuis

Dit jaar op 5 augustus in het land? En zin om een vleugje cultuur op te snuiven? Kom dan tijdens Museumnacht eens af naar het Maagdenhuismuseum. Dit jaar pakt het museum uit met een rondleiding op de zolders, Italiaanse barokliederen en een vertelling van Fré van Oers over de schenkingen van voormalig Antwerps burgemeester Nicolaas Rockox.

19 – 19.45 uur – Rondleiding “Zolders vol schatten” (archiefzaal)

Ontdek de zolders van het Maagdenhuis. Klim tijdens een stoffige maar boeiende reis mee naar de hoogste regionen van dit 17de-eeuw meisjesweeshuis.

• max 15 personen
  • Reserveer vooraf op tel. 03 338 26 20

19 – 1 uur – “Tijdelijke expo Zolders vol schatten”

Bezoek de tentoonstelling en ontdek kleine en grote schatten op de zolders van het Maagdenhuis.

19 – 1 uur – Museumbezoek Maagdenhuis

Het Maagdenhuis herbergt de uitzonderlijke kunstcollectie van OCMW Antwerpen. Ontdek meesterwerken uit de 16de en 17de eeuw en leer meer over de Antwerpse armenzorg.

20 – 22 en 24 uur – Italiaanse barokliederen (kapel) (20 min)

Contratenor Sandro Rossi en zijn vrienden zingen vroegere Italiaanse barokliederen van onder andere Monteverdi, Ferrari en Merula. Droom weg met deze kleine a-cappellagroep.

21 en 23 uur – rondleiding “Uyt pure sonderlinghe liberaelheyt’ (binnenplein) (20min)

Verteller Fré van Oers neemt je mee naar de 17de eeuw met een verhaal over de schenkingen van voormalig Antwerps burgemeester Nicolaas Rockox.

• Rondleiding om 21 uur: met tolk Vlaamse Gebarentaal

19 – 1 uur  - Zoektocht “Schatten van Vlieg!” (kinderen)

Hoe zou een weeshuis vroeger geroken hebben? Ontdek het in het Maagdenhuis en zoek mee naar oude en vergeten geuren. Steek gerust je neus in andermans zaken en snuffel rond!

Zaterdag 5 augustus van 19 tot 1 uur