Op 25 oktober 2017 vertrekt het schilderij “De Heilige Familie” van Erasmus Quellinus De Jonge voor enkele maanden op reis. Enkele studenten van de Academie voor Schone Kunsten, Conservatie & Restauratie, zullen het restaureren onder begeleiding van docent Griet Blanckaert.

De Heilige Familie

Het schilderij toont Jozef, Maria en het kindje Jezus aangevuld met een engeltje. Quellinus (1607 – 1678), die filosoof was van opleiding, was zo aangetrokken tot de kunst dat hij in de leer ging bij grootmeester Rubens. Na de dood van Rubens in 1640 volgde hij zijn vriend en oud-leermeester op als officiële stadsschilder.

Restauratie

De studenten restauratie van de Academie zullen de vernislaag van De Heilige Familie reinigen. Zo hopen ze de kleuren te verbeteren. Ze krijgen begeleiding van docent Griet Blanckaert. Zij restaureerde al meerdere werken van het Maagdenhuismuseum.