ToBe2017 is dit jaar toe aan haar tweede editie. Nog tot 25 februari 2018 stellen enkele pas afgestudeerde masterstudenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en Sint Lucas Antwerpen - School of Arts, een selectie van hun werk voor aan het grote publiek.

In het kloppende creatieve hart van Antwerpen kan je werk van enkele veelbelovende jonge kunstenaars bewonderen in kunstgalerijen, antiek- en designzaken, maar ook in cultuurhuizen en bij juweliers, gevestigd in de buurt van de Leopoldplaats. In het Maagdenhuismuseum verwelkomen we de Finse Ines Laukkanen.

Ines Laukkanen, een jonge twintiger die veel in haar mars heeft

Een van die afstuderende masterstudenten is de Finse Ines Laukkanen.

Ines (24) is geboren in Helsinki, maar woont en werkt in Antwerpen. Met haar werk probeert ze een mysterieuze, droomachtige sfeer te creëren. Zo probeert ze psychologische spanning te creëren tussen de toeschouwer en haar werk. Ze werkt met verschillende lagen olieverf die verwijzen naar de meerdere lagen van de menselijke psyche. 

De menselijk psyche is een grote factor in haar werk. Thema's zoals onthechting van de werkelijkheid, het onbewuste en het griezelige komen vaak voor. Ines is sterk geïnspireerd door filmtaal. Ze maakt bijna film still-achtige beelden waarin de toeschouwer een bijna voyeuristisch zicht op het onderwerp van het werk heeft, wat een gevoel van geheimzinnigheid creëert.

Grensoverschrijdend idee

Het is de tweede editie van het evenement ‘To Be’, gepresenteerd door Art Design Antique Antwerp (ADAA), een klein evenement met een grensoverschrijdend idee.

Een kleine antiekzaak, een alom bekende kunstgalerie en alles daartussen dat met kunst, antiek, design te maken heeft in en rond de Leopoldplaats, de Mechelsesteenweg en het Mechelseplein, sloeg de handen in elkaar. Hun doel: een deel van hun ruimte ter beschikking te stellen aan jong, pas afgestudeerd bloed.

Affordable Art fair Brussel selecteert voor haar 10de editie als jury tijdens het weekend 25 - 27 november 4 laureaten uit het parcours van ToBe 2017. Die werken worden tentoongesteld op hun beurs van 15 tot 18 maart 2018 in Tour & Taxis.

Waar

In het Maagdenhuismuseum, Lange Gasthuisstraat 33, 2000 Antwerpen.

Wanneer

Nog tot 25 februari 2018.

Tip

Van 17 november 2017 tot 25 februari 2018 loopt de expo Ecce Homo. Kuier door het historisch stadscentrum van Antwerpen en ontdek 63 kunstenaars op 9 locaties. In het Maagdenhuismuseum kan je de werken van 8 hedendaagse kunstenaars bewonderen, waaronder Panamarenko, Borremans, Berlinde De Bruyckere …

Meer info

http://www.tobeantwerp.com

http://www.lifeisart.be/to-be/

https://www.facebook.com/ToBe2017/?fref=ts

http://www.loodwit.be/about

http://ineslaukkanen.tumblr.com/

Organisatie door Lifeisart Gallery Alec Nierinck & Veronika
Tobe@adaa.be