In 2018 is het 100 jaar geleden dat de Franse componist Claude Debussy is overleden. Om Debussy en de Franse klassieke muziek te eren, organiseert de non-profit organisatie Monsieur Croche vier concerten in Antwerpen die elk focussen op een invloedrijke Franse componist: Fauré, Ravel, Poulenc of Debussy. Na elk concert volgt er een masterclass die zo een jonge pianist kansen geeft om te groeien. Op dinsdag 3 april 2018 verwelkomt het Maagdenhuismuseum werk van Debussy.

Monsieur Croche, een hommage aan de Franse klassieke muziek

Claude Debussy recenseerde muziekstukken van anderen onder de naam Monsieur Croche. Onder diezelfde naam organiseren Tal Walker en Gabriel Nahoum nu een hommage aan de Franse klassieke muziek en Claude Debussy.

Debussy ontwikkelde een eigen stijl waarin je onder meer invloeden van Javaanse gamelanmuziek en zigeunermuziek hoort. Die stijl werd vaak vergeleken met de Franse impressionistische schilders en maakte hem tot een van de grootste componisten van de 20ste eeuw.

Met vier concerten en vier masterclasses op unieke locaties in Antwerpen eren de organisatie Monsieur Croche en enkele internationale artiesten de Franse klassieke muziek en Claude Debussy.

Enkele weken geleden lanceerde Monsieur Croche een crowdfunding-campagne. Tegen eind januari 2018 wil men 5 000 euro ophalen om de concerten en masterclasses te realiseren. En ook jij kan ons daarbij helpen!

Meer weten? Bekijk de video of bezoek de website.

Muziek van Debussy in het Maagdenhuismuseum

Kom op dinsdag 3 april 2018 luisteren naar het werk van Debussy in de kapel van het Maagdenhuismuseum. Zowel zijn populaire werken als zijn latere intrigerende stukken komen aan bod. Zo behoren de preludes voor piano misschien wel tot zijn meest fantasierijke stukken. Ze vertegenwoordigen zijn stijl en ontwikkeling als componist het beste.

Volgende artiesten brengen hun eigen versie van Debussy:

• Françoise Thinat, een internationaal gerenommeerde Franse pianiste
  • Antionio Galera, een van de meest veelbelovende jonge artiesten in de Spaanse klassieke muziekwereld
  • Pieter-Jan De Smet, Belgische cellist
  • Tal Walker, pianist uit Israël en organisator van het evenement

Muzikant, performer en linguist Sam Verlinden leidt het concert in.

Wanneer?
dinsdag 3 april 2018 om 20 uur

Waar?
Maagdenhuismuseum, Lange Gasthuisstraat 33

Koop je ticket in voorverkoop aan 35 euro en krijg er een Monsieur Croche welkomstpakket bij. Kan je niet komen naar het concert, maar sponsor je Monsieur Croche graag? Vanaf 5 euro kan je het project al steunen. Je bijdrage wordt automatisch teruggestort als het project zijn doel niet haalt.

Meer info: